Se recomanda reducerea la minimum a indepartarii partilor externe ale legumelor și fructelor
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Se recomanda reducerea la minimum a indepartarii partilor externe ale legumelor și fructelor
Metodele culinare nu trebuie sa distruga sau sa micsoreze factorii de nutritie pe care le contin alimentele (...)
Fructele sau ouale inghetate isi recapata valoarea alimentara daca se pun într-un vas cu apa rece în care s-au adaugat 1-2 lingurite de sare și se lasa pana se dezgheata (...)
Pregatirea alimentelor trebuie facuta cu putin timp inaintea prepararii și a tratamentului termic (...)
Daca vreti sa faceti prajituri cu miere de albine și ea s-a cristalizat în borcan, puneti-l într-un vas cu apa, pe soba, la circa 40 de grade, mierea se inmoaie în borcan, la fel se procedeaza și cu dulceata zaharisita (...)
Este mai bine sa fierbeti cartofii la foc incet, deoarece daca focul este prea puternic, ei se vor sfarama la suprafata și vor ramane tari la mijloc (...)