In anul 1700 para a primit denumirea de “Fructul de unt” datorita texturii sale cremoase
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
In anul 1700 para a primit denumirea de “Fructul de unt” datorita texturii sale cremoase
Cozonacii se scot mai usor din forme, daca dupa ce sunt scosi din cuptor, se pune peste ei imediat un prosop inmuiat în apa rece și stors bine (...)
Daca fierbi varza acra în vase de aluminiu sau de fonta nesmaltuita, preparatul se oxideaza, se innegreste sau, în cel mai bun caz, isi schimba culoarea (...)
Un kilogram de grasime pura contine 3.700 de calorii (...)
Un albus de ou este mai usor de batut la temperatura camerei (...)
Daca se fierb paste sau orez, trebuie unsa marginea vasului pe interior cu unt ca sa nu dea lichidul pe afara la fierbere (...)
Lamaile trebuiesc oparite inainte de intrebuintare, deoarece dau mai mult suc (...)