Budincile și cozonacii prind o culoare foarte frumoasa deasupra daca le ungi nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu cafea cu lapte
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Budincile și cozonacii prind o culoare foarte frumoasa deasupra daca le ungi nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu cafea cu lapte
Nucile pentru creme, glazuri sau umpluturi nu se piseaza în piulite, pentru ca devin uleioase, ele trebuie date prin masina de tocat nuci sau prin masina de tocat carne (...)
Uleiul din seminte de struguri este bun pentru gatit deoarece poate fi gatit și la temperaturi foarte inalte și are un gust mai placut decat uleiul de masline extravirgin (...)
Pentru a evita “plansul cepei” trebuie curatata sub apa rece sau inghetata inainte de taiere (...)
Hakarl este carne de rechin care a trecut prîntr-un anumit proces de fermentare și care este lasata la uscat timp de cinci luni (...)
Vreti sa va reuseasca intodeauna maioneza procedati în felul urmator: un galbenus foarte proaspatsi bine despartit de albus se pune într-o farfurie adanca, acoperindu-l cu putina sare și cateva picaturi de otet, se lasa astfel cateva minute, otetul incheaga usor galbenusul pe care il desfaceti cu lingura de lemn, amestecati un minut, pana vedeti ca […] (...)
Ficatul de pasare va fi ma fraged , daca il veti presara cu putin zahar pudra inainte de prajire (...)