Coppa este pulpa din fata de la porc data cu sare, piper și nucsoara, rulata și lasata sa se patrunda de aroma timp de circa trei luni
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Coppa este pulpa din fata de la porc data cu sare, piper și nucsoara, rulata și lasata sa se patrunda de aroma timp de circa trei luni
Prajiturile din aluat, pregatite la cuptor nu cresc asa cum trebuie daca se deschide cuptorul inainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii (...)
Inainte de a baga carnea de pasare la fript, ungeti-o cu un strat subtire de zahar praf, astfel friptura se va rumeni frumos și va deveni crocanta, gustul de zahar dispare la fript (...)
Prajiturile, cozonacul și sandvisurile se mentin proaspete, daca se tin într-o cutie de tabla inchisa, în care se pune un mar (...)
Painea veche devine iar proaspata daca o ungem cu putina apa și o bagam cateva minute la cuptor (...)
Ciocolata, în anii 1700, era considerata responsabila de toate relele, moda pariziana o vorbea de rau, o blestema, o considera a fi cauza tulburarilor nervoase și a palpitatiilor, care linistea pentru o vreme, apoi provoca o febra care ducea la moarte (...)
Laptele nu se prinde pe fundul oalei daca inainte de fierbere clatiti vasul cu apa rece sau il ungeti cu unt (...)