Tinuta la aer, drojdia de bere se innegreste și se usuca, pentru a ramane la fel de proaspata ca la cumparare, ea trebuie pusa într-un vas cu faina sau cu sare de bucatarie
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Tinuta la aer, drojdia de bere se innegreste și se usuca, pentru a ramane la fel de proaspata ca la cumparare, ea trebuie pusa într-un vas cu faina sau cu sare de bucatarie
Laptele se poate pastra fiert, la loc racoros, cca 50 de ore daca se adauga 1g de acid boric la litru (...)
Cand bateti carnea pentru snitele sau fripturi, fundul de lemn sa nu fie uscat, pentru ca absoarbe tot sucul, umeziti-l putin, inainte de a-l intrebuinta (...)
In Liban exista un local unde atmosfera de razboi este prezenta și în locul unde mananci (...)
Ceapa nu mai provoaca lacrimi la curatat, daca în apropiere aprindeti o lumanare (...)
Spuma de albus nu se lichefiaza daca punem în ea zaharul în doua reprize: una cand incepem batutul, cealalta la final (...)
Pentru a obtine o cantitate mai mare de zeama, lamaile trebuie lasate la temperature camerei, iar inainte de a fi stoarse, acestea se vor rula pe o suprafata tare de cateva ori, apasandu-le usor (...)