Cozonacii, prajiturile care se fac cu drojdie, sau praf de copt, nu se lasa sa se raceasca în forme, ci se rastoarna pe masa (planseta), iar dupa ce s-au mai racit, se acopera cu un servet
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Cozonacii, prajiturile care se fac cu drojdie, sau praf de copt, nu se lasa sa se raceasca în forme, ci se rastoarna pe masa (planseta), iar dupa ce s-au mai racit, se acopera cu un servet
La orice mancare cu sos, rantasul poate fi inlocuit cu putina faina inmuiata în apa (...)
Decongelarea carni nu se face decat la temperatura camerei sau în cuptorul cu microunde (...)
Legumele uscate trebuiesc tinute inainte de a fi gatite în apa rece sau mai bine în apa de ploaie, se pun la foc cu apa rece, sarea se pune la urma, cand bobul se desface din coaja (...)
Otetul de orez este mult mai deschis la culoare decat alte tipuri de otet, plus ca gustul sau este și el mai bland (...)
Exista un restaurant medical unde la “internare”, medicul de garda te “consulta” și în functie de diagnostic (preferinte culinare) o asistenta te conduce la o masa din sala “antrax” sau “morfina” (...)
Pestele proaspat are solzii netezi, luciosi, ochii bulbucati sl limpezi, branhiile rosu aprins (...)