Sosul de la fripturi devine cu mult mai gustos daca puneti în el o felie de mar și mult mai parfumat daca la urma adaugati un fir de praf de cafea
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Sosul de la fripturi devine cu mult mai gustos daca puneti în el o felie de mar și mult mai parfumat daca la urma adaugati un fir de praf de cafea
Dupa ce scoateti maslinele din ulei, este bine sa le tineti un sfert de ora în apa clocotita, se vor fragezi și gustul lor se va accentua (...)
Pentru a reaciduliza sampania rasuflata se adauga în sticla una sau doua stafide și în scurt timp aceasta isi va recapata efervescenta (...)
In cazul în care legumele se pregatesc sub forma de soteuri, apa în care au fiert se poate folosi la alte mancaruri (supe, piureuri etc.) (...)
Verificarea ciupercilor se poate face fie cu un obiect de argint ce se pune în apa în care fieb ciupercile și care, în cazul ciupercilor otravitoare, se inegreste, fie cu patrunjel verde, care se ingalbeneste în prezenta otravii, sau cu jumatate de ceapa care se albastreste, se invineteste sau se innegreste în caz ca ciupercile […] (...)
Un mar pus în cutia de paine impiedica uscarea acesteia (...)
Martipanul nu este doar o simpla pasta de zahar, colorata și modelata dupa inspiratia și bunul plac al bucatarilor (...)