Escamoles se face din ouale furnicilor negre, care se colecteaza din coloniile de la baza agavelor, în Mexic
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie, Insecte Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Escamoles se face din ouale furnicilor negre, care se colecteaza din coloniile de la baza agavelor, în Mexic
Pe langa aromele clasice, producatorii de inghetata au scos pe piata și arome mai putin obisnuite: ardei iute, usturoi, bere, avocado, branza cu mucegai sau bacon (...)
Gelatinele nu se usuca daca sunt inghetate (...)
Clatitele devin mai pufoase daca în loc de apa, în aluat se pune apa minerala (...)
Cand afara e cald, laptele nu se strica asa de repede, daca la fiert se adauga o lingurita de zahar la 1 litru de lapte (...)
Perele care se coc dupa ce sunt culese sunt mai gustoase decat cele care sunt lasate în copac pana la coacere (...)
Dupa ce scoateti maslinele din ulei, este bine sa le tineti un sfert de ora în apa clocotita, se vor fragezi și gustul lor se va accentua (...)