Pentru a obtine o cantitate mai mare de zeama, lamaile trebuie lasate la temperature camerei, iar inainte de a fi stoarse, acestea se vor rula pe o suprafata tare de cateva ori, apasandu-le usor
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Pentru a obtine o cantitate mai mare de zeama, lamaile trebuie lasate la temperature camerei, iar inainte de a fi stoarse, acestea se vor rula pe o suprafata tare de cateva ori, apasandu-le usor
Fructele, rahatul și nuciile folosite la prajituri se trec prin faina, pentru a nu se lasa la baza tavii (...)
Carnea proaspata se pastreaza în frigider 2 zile, cea fiarta sau fripta, 3-4 zile, carnea macinata, carnatii proaspeti și pestele proaspat se pastreaza în frigider timp de 24 de ore iar sunca și salamul taiat, 5-6 zile (...)
Tinuta la aer, drojdia de bere se innegreste și se usuca, pentru a ramane la fel de proaspata ca la cumparare, ea trebuie pusa într-un vas cu faina sau cu sare de bucatarie (...)
La mancarea din orez, ceapa se taie marunt, se caleste bine, se adauga orezul, pregatit ca mai inainte, la sfarsit se pune bulionul, verdeata (...)
Cea mai intrebuintata leguma din lume este ceapa (...)
Pentru indepartarea mirosului de peste de pe maini și vase, acestea se clatesc mai intai cu apa rece, iar mai apoi se spala cu apa calda și detergenti sau cu apa calda la care se adauga o lingura de otet (sare de lamaie) (...)