Grappa se obtine prin distilarea directa doar a drojdiilor de vin, nu și a lichidelor rezultate din strivirea samburilor, spalarea sau dizolvarea drojdiei
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Băuturi, Chimie, Natură Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Grappa se obtine prin distilarea directa doar a drojdiilor de vin, nu și a lichidelor rezultate din strivirea samburilor, spalarea sau dizolvarea drojdiei
Whisky- ul trebuie servit la temperatura camerei insa fara a lipsi de pe masa cuburile de gheata (...)
Bauturile se servesc tot timpul de barbatul casei (...)
Blanc de Noirs este un vin alb sau usor pastelat obtinut din struguri negri, în special pinot noir (...)
O veche scriere aflata la Muzeul Metropolitan din New York, descrie berea babiloniana ca fiind o bere neagra, bere deschisa, bere rosie, bere cu trei straturi, bere cu cap, bere fara cap, etc (...)
Cuvee este un amestec de vinuri simple, neacidulate, creat sa devina o sampanie echilibrata (...)
Chardonnay de origine franceza, a patruns în sortimentul romanesc în perioada postfiloxerica și se cultiva cu cele mai bune rezultate pe solurile calcaroase din podgoria Murfatlar, dar merita sa fie extins în mai multe regiuni, mai ales în Muntenia și Oltenia (...)