In sudul Angliei, cuvantul pentru bere este “cwrw”
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Băuturi Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
In sudul Angliei, cuvantul pentru bere este “cwrw”
Romul, numit și rhum sau ron, în functie de tara de origine, este rachiul obtinut prin distilarea sucului scos din trestia de zahar sau a melasei reziduale de la fabricile de zahar, dupa ce toata aceasta materie prima a fermentat (...)
Jean-Marc Speziale, este proprietarul unui mic restaurant în Aniane langa Montpellier, Franta, care a fost asa de suparat de calitatea vinurilor ce ii erau livrate incat s-a hotarat sa riposteze (...)
Berea consumata dupa lapte constituie un laxativ extrem de eficient (...)
Feteasca alba este un vechi soi romanesc, prezent de foarte mult timp în cultura și bine adaptat conditiilor de clima din podgoriile tarii noastre (...)
Ginul este distilat, produs acum în toata lumea, obtinut din redistilarea alcoolului etilic de origine agricola obtinut, în functie de tara de origine, din porumb, secara, sfecla de zahar, vin, trestie de zahar etc, aromatizat cu fructe de ienupar (Juniperus communis) și completat, în proportii reduse, cu alte aromatizante ca prune salbatice, angelica, coriandru, coaja […] (...)
Sam Adams Utopias este una dintre cele mai rare beri din lume, cu un gust subtil de caramel, zahar ars, prune și vanilie, este necarbogazoasa și poate fi servita la temperatura camerei (...)