Mead sau asa-numitul vin din miere se mai numeste hidromel și se obtine prin fermentarea mierii diluate în apa, în care se adauga minerale și putina drojdie de vin
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Băuturi Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Mead sau asa-numitul vin din miere se mai numeste hidromel și se obtine prin fermentarea mierii diluate în apa, în care se adauga minerale și putina drojdie de vin
Babeasca neagra vechi soi autohton este raspandit în prezent în plantatiile viticole din sudul Moldovei, în podgoriile Odobesti, Cotesti, Panciu, precum și în judetele Galati și Vrancea (...)
Zeitele Siris și Nimkasi erau patroanele berii, iar unele tipuri de bere erau rezervate exclusiv unor ritualuri divine (...)
Leopold Gourmel, compania care a creat coniacul, si-a propus sa stabileasca noi standarde în ceea ce priveste bauturile bio, iar primul pas a fost obtinerea unui certificat din Franta care aproba procesul de distilare și imbuteliere a coniacului (...)
In anul 1600 i.e.n., a aparut un text egiptean ce descria peste 100 de retete medicale care au ca incredient principal berea (...)
In toata lumea exista peste 20.000 de feluri de bere care sunt imbuteliate în 180 de feluri (...)
Berea contine 3-6% de alcool, în timp ce vinul contine 10-14% alcool (...)