Notiunea de “otrava” este cunoscuta din Antichitate
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Chimie, Istorie Clasificare: Cultură Generală, Stiați Că... Tematică: Diverse
Notiunea de “otrava” este cunoscuta din Antichitate
Sarea, incalzita la 800 de grade, nu se innegreste și nu fumega, ci se topeste într-un lichid cu aceleasi proprietati ale materialului solid (...)
Savantul roman, Lazar Edeleanu, a reusit pentru prima data în lume, rafinarea produselor petroliere cu bioxid de sulf, adica separarea din petrol a unor grupuri de hidrocarburi componente, fara modificarea lor chimica (...)
Compozitia atmosferei de pe Titan este dominata de azot, care exista în proportie de peste 98%, apoi metan, hidrogen și urme de alte elemente, precum diverse hidrocarburi, dioxid de carbon, monoxid de carbon, heliu etc. (...)
Exista 44 de tipuri de otrava în tigari (...)
De-a lungul timpului, cercetarile au dovedit ca vinul rosu contine peste 250 de substante chimice periculoase pentru organism (...)
Obiceiul arderii biletelelor de vot exista din 1417, dar fumul alb care anunta alegerea unui nou papa este de data recenta, mai exact din 1914 (...)