Se pune putina sare în tigaie inainte de a pune la fript carnea și grasimea ramane acolo, nu va mai sari pe pereti sau pe noi
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Se pune putina sare în tigaie inainte de a pune la fript carnea și grasimea ramane acolo, nu va mai sari pe pereti sau pe noi
Sofranul este cel mai scump condiment din lume, ajungand la 4. 000 de dolari în functie de calitate (...)
In cazul în care legumele se pregatesc sub forma de soteuri, apa în care au fiert se poate folosi la alte mancaruri (supe, piureuri etc.) (...)
Pentru a inlesni fragezirea unei carni tari, fie de vita, fie de pasare, se poate adauga, la fiert sau la prajit, putin bicarbonat, în proportie de o lingurita la 5 l lichid, sau în sosul din cratita, la 1 kg de carne (...)
Cand faceti ceapa prajita, inainte de a pune rotocoalele în ulei incins, tavaliti-le prin faina, devin extrem de fragede și gustoase și nu se ard (...)
Daca vreti sa faceti prajituri cu miere de albine și ea s-a cristalizat în borcan, puneti-l într-un vas cu apa, pe soba, la circa 40 de grade, mierea se inmoaie în borcan, la fel se procedeaza și cu dulceata zaharisita (...)
Fasolea uscata fierbe mult mar usor daca se pune la muiat dirt-ajun, în apa rece (...)