In 1304 Theodoric din Freinburg, Germania, incepe cercetarile asupra curcubeului, cercetari care se concretizeaza în cartea De iride (Despre curcubeu), în care sunt explicate corect multe aspecte privitoare la formarea curcubeului
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Apă, Știință Clasificare: Cultură Generală, Stiați Că... Tematică: Diverse
In 1304 Theodoric din Freinburg, Germania, incepe cercetarile asupra curcubeului, cercetari care se concretizeaza în cartea De iride (Despre curcubeu), în care sunt explicate corect multe aspecte privitoare la formarea curcubeului
Cand se prepara morcovi, mazare, sfecla sau porumb trebuie pus putin zahar în apa pentru a mentine aromele (...)
Pentru ca ouale fierte sa se decojeasca usor, se trec prin apa rece, sau li se crapa coaja, apoi se pun în apa rece (...)
Pe uscat crocodilii sunt mai lenti decat în apa (...)
Porumbul fiert este mai gustos daca în apa în care fierbe se adauga putin lapte (100 ml.) și o lingura de zahar (...)
Puricii de apa masculii sunt mai mici decat femelele și au prima pereche de picioare oarecum diferita, adaptata pentru imperechere pentru prindere (...)
Oamenii grasi au mai putina apa în organism decat cei slabi (din punct de vedere procentual) (...)