Bulionul de rosii se adauga în mancare numai atunci cand legumele sau carnea sunt aproape fierte, astfel ele se “impietresc”
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie, Natură Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Bulionul de rosii se adauga în mancare numai atunci cand legumele sau carnea sunt aproape fierte, astfel ele se “impietresc”
Un local din Taipei reproduce fidel o sala dîntr-o clinica medicala, cu fotolii cu rotile și ospatari imbracati ca medicii, iar într-un restaurant din China, singurele fiinte umane sunt consumatorii și bucatarii, ultimii actionand ca niste prezente nevazute. (...)
Vreti sa va reuseasca intodeauna maioneza procedati în felul urmator: un galbenus foarte proaspatsi bine despartit de albus se pune într-o farfurie adanca, acoperindu-l cu putina sare și cateva picaturi de otet, se lasa astfel cateva minute, otetul incheaga usor galbenusul pe care il desfaceti cu lingura de lemn, amestecati un minut, pana vedeti ca […] (...)
Nucile folosite pentru umplutura prajiturilor, se amesteca cu albus frecat cu zahar (...)
Bananele contin prebiotice, bacterii benefice care regleaza tranzitul intestinal, previn balonarea și constipatia, incetinesc absorbtia caloriilor și intensifica arderea celulelor adipoase (...)
Pentru a scapa de gustul de arsura din supe și sosuri se adauga o lingura de unt de arahide la fiecare 250 de mililitri de supa sau sos (...)
Pentru un gust deosebit al marinatei pentru carne reiese dîntr-un amestec de bere bruna sau blonda, sos de soia, sare și piper dupa gust (...)