La mancarea din orez, ceapa se taie marunt, se caleste bine, se adauga orezul, pregatit ca mai inainte, la sfarsit se pune bulionul, verdeata
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
La mancarea din orez, ceapa se taie marunt, se caleste bine, se adauga orezul, pregatit ca mai inainte, la sfarsit se pune bulionul, verdeata
Busuiocul era considerat planta sfanta în India și folosit doar pentru ceremonii religioase (...)
Fugu este reteta traditionala japoneza aflata la mare cautare în tara Soalei Rasare acolo unde o singura portie poate costa peste 20.000 de yeni, echivalentul a 200 de dolari americani (...)
Daca vreti sa folositi moioneza ramasa la frigider, inainte de a o pune în salate, adaugati în ea o lingura de apa fierbinte, va fi ca proaspata (...)
Daca vi se serveste o prajitura cu crema și foetaj (cum ar fi mille feuilles sau cremsnit), este recomandabil sa folositi furculita, nu mana, ca sa impiedicati crema sa curga (...)
Multe creme de prajituri cuprind în compozitia lor și faina, la preparare, chiar daca faina e turnata în ploaie, tot se formeaza coclosi, pentru a evita formarea lor, inversam operatia, se pune putin lichid peste faina și se amesteca, apoi alte linguri, pana ce faina curge și poate fi turnata în vasul cu lichid, astfel […] (...)
Pentru ca piureul de cartofi sa fie alb și pufos, ii adaugam la sfarsit un albus de ou batut spuma (...)