La supele-creme, faina nu se prajeste, ci se amesteca în grasime și se toarna imediat în pireul de legume
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
La supele-creme, faina nu se prajeste, ci se amesteca în grasime și se toarna imediat în pireul de legume
Orezul isi va pastra culoarea alba și boabele nu se vor lipi intre ele daca în apa de fiert se pune o lingura de suc de lamaie (...)
Ouale ar trebui sa fie consumate moi, deoarece galbenusul contine nutrienti care sunt neutralizati prin prajire excesiva (...)
Alimentele nu se mai lipesc de peretii congelatorului, daca puneti sub ele un covaras pe masura, dîntr-o folie de plastic atunci cand aluatul cu drojdie a crescut prea mult și nu-l bagam imediat la cuptor, deasupra lui se aseaza o hartie alba, umezita cu apa (...)
Frisca batuta isi pastreaza consistenta daca la preparare pentru fiecare jumatate kg de frisca adaugati jumatate lingurita gelatina (...)
Toate supele date prin sita sunt mult mai gustoase și isi maresc valoarea alimentara, daca în zeama în care au fiert legumele se adauga lapte, cel mult în cantitate egala cu zeama, iar în momentul în care se servesc, se adauga și o bucata de unt, margarina sau putina smantana (...)
Inghetata asa cum o stim azi a aparut abia în secolul XVII și se spune ca a fost inventata de Francesco Procopio (...)