Zeama de varza murata, atunci cand este folosita la acritul ciorbei, mai intai se fierbe separat într-un vas cu o ceapa, se spumeaza, abia apoi adaugandu-se la ciorba
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Zeama de varza murata, atunci cand este folosita la acritul ciorbei, mai intai se fierbe separat într-un vas cu o ceapa, se spumeaza, abia apoi adaugandu-se la ciorba
Ceapa se fragezeste daca se caleste în ulei cu sare (...)
Albusul de ou se desparte usor de galbenus, daca oul spart e pus deasupra unui vas, într-o palnie. Albusul curge în vas, galbenusul ramane intreg (...)
Supele date prin sita (supele-creme) se servesc cu mici cuburi de paine prajita (...)
Daca o supa sau o friptura este prea dulce, se adauga sare (...)
Pecorino este o denumire generica data branzeturilor preparate exclusiv din lapte de oaie (...)
Daca supa s-a tulburat, ca urmare a adaugarii apei reci pentru completare, pentru a deveni iarasi limpede, se bate spuma un ou, se pune incet zeama de supa peste ou, se da un clocot, se strecoara prîntr-o panza deasa (...)