Supele date prin sita se prepara fie numai dîntr-un singur fel de zarzavat, fie asociate, în cantitati egale, de exemplu : ceapa cu cartofi, telina cu cartofi, praz cu cartofi
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Supele date prin sita se prepara fie numai dîntr-un singur fel de zarzavat, fie asociate, în cantitati egale, de exemplu : ceapa cu cartofi, telina cu cartofi, praz cu cartofi
Pentru a incalzi pireul de cartofi, se adauga acesta la putin lapte cald și se amesteca (...)
Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor în produsele lactate cand sunt puse la frigider se poate face prin intoarcerea recipientelor cu susul în jos ca sa creeze un efect de vacuum (...)
Smochinele proaspete, servite ca aperitiv cu prosciutto, se mananca cu tot cu coaja, folosind furculita și cutitul (...)
Daca o supa sau o friptura este prea sarata se adauga cartofi cruzi taiati (...)
Aluatul cu drojdie nu se mai lipeste de maini daca e framantat într-un vas mare și curat, din material plastic (...)
Pentru a da o usoara aroma de usturoi mancarii, da pe fundul farfuriei cu un catel de usturoi și apoi pune în ea salata sau diverse garnituri (...)