Este mai bine sa fierbeti cartofii la foc incet, deoarece daca focul este prea puternic, ei se vor sfarama la suprafata și vor ramane tari la mijloc
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie, Țări Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Este mai bine sa fierbeti cartofii la foc incet, deoarece daca focul este prea puternic, ei se vor sfarama la suprafata și vor ramane tari la mijloc
Sofranul este cel mai scump condiment din lume (...)
Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor în produsele lactate cand sunt puse la frigider se poate face prin intoarcerea recipientelor cu susul în jos ca sa creeze un efect de vacuum (...)
Frisca batuta cu zahar, intrebuintata la torturi și la prajituri, trebuie bine scursa inainte de a fi folosita, deoarece zerul pe care il lasa strica atat gustul, cat și forma prajiturii (...)
Albusurile se bat spuma mai bine daca au fost tinute la rece, daca se adauga putina sare, sau cateva picaturi de zeama de lamaie (...)
Friptura de pasare (gaina, rata, curcan) facuta la cuptor devine foarte crocanta daca în timpul friptului se unge mereu cu bere (...)
Ouale de rata nu se intrebuinteaza la prajituri deoarece albusul lor e gras și nu se bate spuma (...)