Sortimentul de cascaval Gruyere din Elvetia dateaza din secolul al XII-lea și se produce prin spalarea branzei în saramura și fermentarea controlata astfel, incat bacteriile sa elimine dioxid de carbon, care formeaza bule gazoase în interior
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Sortimentul de cascaval Gruyere din Elvetia dateaza din secolul al XII-lea și se produce prin spalarea branzei în saramura și fermentarea controlata astfel, incat bacteriile sa elimine dioxid de carbon, care formeaza bule gazoase în interior
Spalarea oualor murdare indeparteaza stratul protector care se depune pe ele inca de la formare, ouale curate se strica mai repede și iau usor mirosurile din frigider (...)
S-a inventat pizza cu un termen de valabilitate de 3 ani (...)
Trufa are un gust dulceag și rafinat, fiind bogata în proteine și saruri minerale, azot, acizi organici, grasimi, hidrati de carbon și celuloza (...)
Branzeturile se servesc la sfarsitul mesei, inainte de desert, dupa care pot urma fructele (...)
Daca aluatul dospit a crescut suficient și nu este timp pentru pregatirea lui, se poate intrerupe cresterea punand deasupra o hartie udata cu apa rece (...)
Toate supele date prin sita sunt mult mai gustoase și isi maresc valoarea alimentara, daca în zeama în care au fiert legumele se adauga lapte, cel mult în cantitate egala cu zeama, iar în momentul în care se servesc, se adauga și o bucata de unt, margarina sau putina smantana (...)