Pentru a inlesni fragezirea unei carni tari, fie de vita, fie de pasare, se poate adauga, la fiert sau la prajit, putin bicarbonat, în proportie de o lingurita la 5 l lichid, sau în sosul din cratita, la 1 kg de carne
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie, Păsări Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Pentru a inlesni fragezirea unei carni tari, fie de vita, fie de pasare, se poate adauga, la fiert sau la prajit, putin bicarbonat, în proportie de o lingurita la 5 l lichid, sau în sosul din cratita, la 1 kg de carne
Prajiturile, cozonacul și sandvisurile se mentin proaspete, daca se tin într-o cutie de tabla inchisa, în care se pune un mar (...)
Pentru a obtine o cantitate mai mare de zeama, lamaile trebuie lasate la temperature camerei, iar inainte de a fi stoarse, acestea se vor rula pe o suprafata tare de cateva ori, apasandu-le usor (...)
Ceapa pentru iarna se pastreaza în doua feluri, daca e mai putina, e suficient sa o atarnati în camara, la aer uscat și caldura, sub forma de funie, într-un cui, daca e mai multa, folositi lazi de scanduri sau cutii de carton, pe fundul carora asterneti un strat de paie, apoi puneti ceapa, apoi iar […] (...)
Prospetimea carnii se poate verifica cu un cutit incalzit la flacara infipt în carne (...)
Blatul de tort se coace în primele 5-10 min la foc iute, apoi la foc domol, ceea ce ii va asigura o crestere frumoasa (...)
Branza prea sarata se desareaza tinand-o infasurata în tifon în apa calduta, timp de cateva ore (...)