Spalarea oualor murdare indeparteaza stratul protector care se depune pe ele inca de la formare, ouale curate se strica mai repede și iau usor mirosurile din frigider
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Spalarea oualor murdare indeparteaza stratul protector care se depune pe ele inca de la formare, ouale curate se strica mai repede și iau usor mirosurile din frigider
Grisul se pastreaza în loc uscat, se aeriseste periodic, se cerne daca are cocoloase (...)
Pentru ca sa nu sara uleiul, untura sau untul din tigaie la prajit, se adauga putina sare (...)
Rosiile se intaresc daca se tin 2-3 ore în apa sarata, se pune un pumn de sare la un litru de apa (...)
Din carnea tocata (macinata) se fac parjoale, chiftele, sarmale, umplutura pentru: ardei, dovleacei, rosii, ceapa, vinete, clatite, merdenele s.a (...)
Zarzavaturile folosite la prepararea supei, dupa ce s-a strecurat zeama, se pot folosi la prepararea unei salate beuf, adaugand cartofi fierti, castraveti murati, gogosari, carne de la pieptul de pui (gaina), sau carne de vita, maioneza (...)
Aluatul trebuie framantat cat mai mult pentru a deveni pufos, iar coca trebuie sa nu se rupa în timp ce este framantata (...)