Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut
Pizza a aparut pentru prima data în secolul al XVIII-lea, la Napoli (...)
Continutul conservelor din carne, pateul, se scoate mai usor, intreg, daca se pune conserva sub un jet de apa calda, se deschide, iar continutul se taie felii cu un cutit udat cu apa calda (...)
Pepenii verzi se pot pastra în stare proaspata daca sunt introdusi în var stins (...)
Nucile uscate pot fi transformate în nuci proaspete daca le introduceti într-un borcan cu apa, în care ati dizolvat o lingura de sare, dupa 5-6 zile se pot consuma, sunt ca atunci cand le culegeti din pom (...)
Pentru impiedicarea cristalizarii sarii se adauga doua degete de boabe de orez crud peste sarea din borcan (...)