Vinul contine mai mult de 700 componente chimice identificate
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Băuturi, Chimie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Vinul contine mai mult de 700 componente chimice identificate
Urmarile nocive ale consumului de vin sunt: intoxicatia etilica acuta sau cronica în caz de exces, agitatie, logoree, irascibilitate, agresivitate, depresie nervoasa, coma alcoolica, tulburari cardiovasculare, iritatii la nivelul mucoasei gastrice și intestinale, variatii ale temperaturii corpului (...)
Aroma secundara este data de compusii volatili produsi în cursul fermentatiei alcoolice (...)
In ciuda faptului ca era un foarte abil om de afaceri, Candler nu a realizat ca Coca-Cola isi va realiza adevaratul potential cand va putea fi cumparata la sticla (...)
Un consum moderat de bere poate imbunatati functiile sistemului cardiovascular (...)
Desi majoritatea considera ca vodka provine din Rusia, prima atestare documentara a acestei bauturi alcoolice este inregistrata în Polonia anului 1405 (...)
Babeasca neagra vechi soi autohton este raspandit în prezent în plantatiile viticole din sudul Moldovei, în podgoriile Odobesti, Cotesti, Panciu, precum și în judetele Galati și Vrancea (...)