Painea ramane mai mult timp proaspata daca se pastreaza într-un vas smaltuit, de sticla sau de portelan, acoperit cu capac
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Painea ramane mai mult timp proaspata daca se pastreaza într-un vas smaltuit, de sticla sau de portelan, acoperit cu capac
Fierberea legumelor în aburi inmoaie celuloza acestora mai bine, iar pierderile în vitamina C sunt mai mici (...)
Daca va place aroma de usturoi, dar nu puteti sa-l mancati din cauza ca aveti arsuri la stomac, procedati în felul urmator: ungeti cu usturoi vasul în care urmeaza sa puneti salata, apoi puneti în el legumele respective, vor avea aroma fara sa va doara stomacul (...)
Nucusoara este fructul nucului tamaios și provine din Indonezia și Sri Lanka , se pune în salate și mancaruri cu carne, nu folositi nucusoara mai veche de un an, pot aparea tot felul de micoze periculoase (...)
Pentru a neutraliza gustul de arsura a laptelui care se prinde la fiert trebuie presarat peste el un deget de sare (...)
Merele se vor curata mai usor de coaja daca le tineti inainte un minut în apa fiarta (...)
Daca v-au ramas cartofi prajiti de la masa, nu-i aruncati, pusi a doua zi într-o ciorba, ii vor da un gust deosebit (...)