Bildungsromanesc (16 caractere) cel mai lung cuvant care contine o singura data cele 5 vocale principale ale limbii romane (a, e, i, o. u)
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Limba Română, Limbi Clasificare: Cultură Generală, Stiați Că... Tematică: Diverse
Bildungsromanesc (16 caractere) cel mai lung cuvant care contine o singura data cele 5 vocale principale ale limbii romane (a, e, i, o. u)
Se foloseste “fii” cu doi “-ii” doar în urmatoarele cazuri la imperativ afirmativ “Fii atent”,la conjunctiv prezent afirmativ și negativ “tu sa fii (atent)”/”tu sa nu fii (acasa)”, dar și laforma de plural a substantivului “fiu”(Cei doi fii ai lui Gheorghe erau la rau) (...)
Niciodata nu se foloseste “zii” cu doi “-ii”, se scrie “zi” cu un “-i” cand este vorba de zi calendaristica, de imperativ afirmativul verbului “a zice” la persoana a doua singular, adica “zi cand iti termini treaba!”, iar pentru persoana a treia singular se va folosi doi “i” despartiti de cratima “zi-i(lui/ei) sa isi faca […] (...)
Cel mai lung cuvant din limba romana este pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza (...)
Forma corectă este serviciu nu servici (...)
Verbele care se termina la infinitiv în “-i”, doar la perfectul simplu la persoana I se scriu la sfarsit cu doi “-ii” (eu reusii, eu razbii, eu mostenii, eu zabovii, etc.) (...)
Singurul substantiv din limba romana care are forma de plural terminata în “-a” este “OUA” (...)