Oregano este un condiment clasic pentru aromarea pastelor și a pizzei
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Oregano este un condiment clasic pentru aromarea pastelor și a pizzei
Daca aveti nevoie doar de albus și vreti ca galbenusul neconsumat sa ramana proaspat și neantarit, procedati în felul urmator: intepati oul la ambele capate cu ajutorul unui ac, suflati prîntr-o gaurica, pana cand tot albusul iese afara prin celalalt orificiu, galbenusul ramas în coaja se pastreaza la frigider zile intregi, proaspat, fara a se […] (...)
Oaie în gelatina se prepara prin jupuirea capului unei oi și se fierbe pana cand carnea devine moale, dupa care se toaca, se pune din nou în zeama și se lasa la racit (...)
Prajirea sau introducerea în grasime incinsa este total contraindicata atat la omul bolnav, cat și la cel sanatos, deoarece favorizeaza aparitia unor compusi toxici și degradeaza vitaminele (...)
Pestele ca sa fie mai gustos și sa nu se sfarame la preparare se unge cu zeama de lamaie, apoi se sareaza și se lasa timp de 20-30 min, dupa care se prepara fiert, prajit sau la gratar (...)
Neplacuta senzatie de usturime și lacrimare a ochilor produsa de mirosul iute al cepei dispare daca vom curata leguma sub un jet de apa rece (...)
Nucile pentru creme, glazuri sau umpluturi, nu e bine sa se piseze în piulita pentru ca devin uleioase (...)