Ceapa folosita pentru salate isi pierde iuteala daca inainte de a prepara salata, se taie sub forma de pestisori și se freca cu putina sare
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Ceapa folosita pentru salate isi pierde iuteala daca inainte de a prepara salata, se taie sub forma de pestisori și se freca cu putina sare
Frunzele marunte de cimbru pot fi scoase mai usor de pe crengute cu o furculita și se folosesc în mancarurile cu carne și varza sau în supe aromatice și salate (...)
Daca vi se serveste o prajitura cu crema și foetaj (cum ar fi mille feuilles sau cremsnit), este recomandabil sa folositi furculita, nu mana, ca sa impiedicati crema sa curga (...)
Imediat ce ai preparat sosul pentru friptura, e bine sa-i ungi suprafata fierbinte cu o bucatica de unt, infipta în furculita (...)
Carnea proaspata se pastreaza în frigider 2 zile, cea fiarta sau fripta, 3-4 zile, carnea macinata, carnatii proaspeti și pestele proaspat se pastreaza în frigider timp de 24 de ore iar sunca și salamul taiat, 5-6 zile (...)
Fructele coapte se pot pastra și în alcool (...)
Toate supele date prin sita se. pot prepara fierbandu-se leguma respectiva în zeama de zarzavat fiert și strecurat (...)