Trufa are un gust dulceag și rafinat, fiind bogata în proteine și saruri minerale, azot, acizi organici, grasimi, hidrati de carbon și celuloza
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie, Natură Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Trufa are un gust dulceag și rafinat, fiind bogata în proteine și saruri minerale, azot, acizi organici, grasimi, hidrati de carbon și celuloza
Cel mai bun caviar este dat de nisetru, un peste care traieste în apele Marii Negre și Marii Caspice (...)
Ouale nu trebuiesc tinute în frigider în apropierea alimentelor mirositoare, deoarece preiau prin coaja lor mirosurile (...)
Pentru un cozonac bine copt cuptorul nu trebuie sa fie prea incins la inceput, deoarece caldura mare produce imediat o crusta la suprafata aluatului (...)
Verificarea ciupercilor se poate face fie cu un obiect de argint ce se pune în apa în care fieb ciupercile și care, în cazul ciupercilor otravitoare, se inegreste, fie cu patrunjel verde, care se ingalbeneste în prezenta otravii, sau cu jumatate de ceapa care se albastreste, se invineteste sau se innegreste în caz ca ciupercile […] (...)
Morcovii splati bine se pot folosi în preparate fara a le mai indeparta coaja, pentru ca contine un procent mare de vitamina D (...)
Salata verde spalata frunza cu frunza sub jet de apa rece, pusa în punga de plastic și pastrata la rece, poate ramane proaspata 2-3 zile (...)