Daca vreti ca dulceata pe care o pregatiti sa nu mai faca nesuferita pojghita de mucegai, legati borcanele, imediat dupa umplere, cu capul în jos
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Daca vreti ca dulceata pe care o pregatiti sa nu mai faca nesuferita pojghita de mucegai, legati borcanele, imediat dupa umplere, cu capul în jos
Atunci cand ati taiat un salam, suprafata bucatii ramase nu-si va schimba culoarea daca o veti acoperi cu o felie de lamaie. (...)
Ficatul trebuie sarat doar cand este aproape gata, altfel se intareste (...)
Patrunjelul, mararul, tarhonul și leusteanul uscte isi pastreaza mai bine culoarea și aroma daca sunt tinute în borcane de culoare inchisa, verdeturile se usuca foarte bine și repede în cuptor (...)
Tailandezii sunt renumiti pentru cultura și delicatesele lor, dar, de asemenea, acestia considera un deliciu ceea ce majoritatea oamenilor ar zdrobi….Gandacul….prajit, cea mai urata nevertebrata a devenit o gustare savuroasa. (...)
Nu fierbeti niciodata laptele mai mult de trei minute, substantele hranitoare din el se distrug (...)
Fructele curatate de coaja și taiate bucati isi schimba foarte repede culoarea, puneti-le într-un vas cu apa cu 2-3 linguri de suc de lamaie, asa vor ramane proaspete la culoare, pana ce la veti pune în salate, compoturi sau prajituri (...)