Atunci cand bateti albusul de ou, puneti în el o lingura de apa rece, din aceeasi cantitate de oua, va iesi o masa mai mare de albus
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Apă, Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Atunci cand bateti albusul de ou, puneti în el o lingura de apa rece, din aceeasi cantitate de oua, va iesi o masa mai mare de albus
Hidrogelurile sunt materiale cu o capacitate foarte dezvoltata de absorbtie – retele spongioase de polimeri ce pot absorbi de pana la 100 de ori mai mult lichid decat propria masa (...)
Nu cocoasa e cheia succesului pentru depozitarea apei, la camila, ci sistemul deosebit de circulatie a sangelui, care ii permite acesteia sa poata bea și asimila aproximativ 100 de litri de apa (zece galeti mari) în numai zece minute (...)
Sunt specii de corali în forma de creier ca de exemplu genul Lobophyllia care au polipii mari cu diametrul în jur de 3 centimetri (...)
Purificarea apei pentru consum (apa de la robinet) se realizeaaza cu ajutorul unei solutii pe baza de clor (clorinare) (...)
Pentru un rasol consistent, e bine puneti carnea în vasul cu apa clocotita (...)
Apa este principalul factor în reglarea temperaturii Pământului; (...)