Fasolea uscata trebuie pusa intodeauna la inmuiat de seara în apa rece, a doua zi, inainte de a fi pusa la fiert, apa se arunca și se pune alta curata
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Apă, Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Fasolea uscata trebuie pusa intodeauna la inmuiat de seara în apa rece, a doua zi, inainte de a fi pusa la fiert, apa se arunca și se pune alta curata
Cartofii raman albi daca se adauga în apa în care fierb 1-2 lingurite de otet (...)
Exploatarea de caolin de la Aghires a strapuns stratul impermeabil de argila și a intepat panza de apa freatica sau un izvor subteran (...)
Apă inghețată (gheața) este mai uşoară decat cea in stare lichidă, motiv pentru care gheața pluteste pe apă; (...)
Paianjenii au doua feluri de a respira, pe de o parte avem deschiderile din zona abdomenului, care ii ajuta sa respire deoarece acestea duc la plamani, și pe de alta parte avem deschiderile care duc la un sistem de tuburi, avand forma unor trahee (...)
Soparla fara urechi traieste în sud-estul Asiei și are denumirea stiintifica de Lanthanotus borneensis (...)
Un kilogram de apă are o capacitate de căldură de aproximativ 4.184 jouli, ceea ce înseamnă că își menține temperatura pentru o perioadă mai lungă de timp decât alte substanțe. (...)