Gelatina este obtinuta din colagenul continut în pielea și oasele animalelor, extras în urma unui proces de fierbere
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Gelatina este obtinuta din colagenul continut în pielea și oasele animalelor, extras în urma unui proces de fierbere
Impiedicarea dezvoltarii bacteriilor în produsele lactate cand sunt puse la frigider se poate face prin intoarcerea recipientelor cu susul în jos ca sa creeze un efect de vacuum (...)
O delicatesa, în Japonia, este carnea de cal cruda, denumita “basashi” (...)
Prospetimea carnii se poate verifica cu un cutit incalzit la flacara infipt în carne (...)
Ca sa capete aspect frumos, merele coapte se ung inainte de a fi introduse în cuptor cu putin unt (ulei), ele devenind lucioase (...)
Prajiturile din aluat, pregatite la cuptor nu cresc asa cum trebuie daca se deschide cuptorul inainte de a trece aproximativ trei sferturi din timpul necesar coacerii (...)
Carnea de porc se fragezeste cu o 1 lingurita condimente, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita suc de usturoi, 2 lingurite de mustar, 200 ml de vin alb, 1 pahar de ulei (...)