Prin tratament termic se pot pierde factori nutritivi hidrosolubili (glucide cu molecula mica, vitamine și saruri minerale)
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Apă, Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Prin tratament termic se pot pierde factori nutritivi hidrosolubili (glucide cu molecula mica, vitamine și saruri minerale)
Cateii de usturoi trebuie tinuti 15 minute în apa rece inainte de a-i curata, cojile se curata mult mai usor (...)
Lacul Nyos din Camerun este cel mai spectaculos din lume și în acelasi timp și cel mai periculos (...)
Viteza sunetului în apa este de 1,435 metri pe secunda, de cinci ori mai mare fata de viteza sunetului în aer (...)
Ouale proaspete se aleg în urmatorul fel: oul proaspat e mai transparent la mijloc decat la capete, daca punem un ou într-un vas cu apa și el cade la fund, e proaspat, daca pluteste e vechi (...)
Satelitul Europa are camp magnetic propriu și de asemenea indus (de Jupiter), iar modelele arata ca interiorul contine roca și o mica parte gheata (...)
Legumele verzi ca spanacul salata, fasolea verde, urzica, stevia, se fierb cu apa sarata (...)