Pentru un cozonac bun, faina trebuie sa fie tinuta la loc cald și uscat cu cateva zile inainte de prelucrare
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Pentru un cozonac bun, faina trebuie sa fie tinuta la loc cald și uscat cu cateva zile inainte de prelucrare
Sfecla rosie se ingroapa în nisip, cu distanta intre bucati (...)
Inainte de a utiliza într-un preparat usturoi, este bine sa-l fierbeti 3-4 minute în clocot. Va fi astfel mai bine tolerat, mai usor de digerat. (...)
Daca vreti sa reparati maioneza taiata trebuie sa scoateti o lingura de maioneza taiata într-un castron separat, picurati incet în ea, frecand tot timpul, o lingura de apa calda, pana cand incepe sa se lege, se adauga apoi, putin cate putin, restul de maioneza taiata (...)
Bulionul de rosii se adauga în mancare numai atunci cand legumele sau carnea sunt aproape fierte, astfel ele se “impietresc” (...)
Clatitele devin mai pufoase daca în loc de apa, în aluat se pune apa minerala (...)
Taieteii, macaroanele, pastele fainoase nu se mai prind de vasul în care fierb daca se adauga 2 linguri de ulei la fiet (...)