Inainte de prepararea alimentelor, trebuie sa ne asiguram ca folosim alimente curate și nealterate
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Inainte de prepararea alimentelor, trebuie sa ne asiguram ca folosim alimente curate și nealterate
Vinetele vor capata un gust mai bun daca dupa ce le-ai tocat și nu ai pus inca uleiul, adaugi un galbenus de ou crud (...)
Ardeii copti nu se curata de coaja sub apa, pentru ca isi pierd din vitamine și din valoarea nutritiva (...)
Cand laptele se branzeste la fiert, nu-l strecurati, lasati-l catva timp pe aragaz, pana se desprinde branza de zer, strecurati continutul prîntr-un tifon, pe care apoi legati-l de o lingura de lemn, deasupra unui vas, se lasa la scurs, se obtine o branza gustoasa, asemanatoare cu urda (...)
Daca vrei sa tai o ceapa și nu vrei sa lacrimezi, mesteca guma (...)
Pentru un gust deosebit al marinatei pentru carne reiese dîntr-un amestec de bere bruna sau blonda, sos de soia, sare și piper dupa gust (...)
Tarhonul este una dintre ierburile folosite pentru a prepara cunoscutul condiment frantuzesc: “ierburi fine”, alaturi de patrunjel, arpagic și hatmatuchi (...)