Aztecii au numit aceasta bautura “Xocolatl”, conchistadorii spanioli gasind aceasta denumire aproape imposibil de pronuntat, au transformat-o în “Chocolat”, ca, mai apoi englezii sa o schimbe la randul lor în “Chocolate”
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie, Natură Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Aztecii au numit aceasta bautura “Xocolatl”, conchistadorii spanioli gasind aceasta denumire aproape imposibil de pronuntat, au transformat-o în “Chocolat”, ca, mai apoi englezii sa o schimbe la randul lor în “Chocolate”
Pentru a pastra cateva zile albusurile de ou, turnati deasupra cateva picaturi de apa (...)
Se obtine un orez imaculat daca în timpul fierberii se pune putin otet (...)
Berea inceputa isi pastreaza spuma, daca e bine astupata și tinuta în frigider cu gura în jos (...)
Cascavalul Mascarpone din Italia este un sortiment vechi, datand din secolul al XVI-lea (...)
Rosiile se curata mai usor de coaja daca sunt scufundate în apa care clocoteste (...)
Pentru a prepara zahar vanilat, se aseaza într-un vas zahar pudra, impreuna cu o pastaie (baton) de vanilie taiata în doua pe lungime (...)