Larvele de albina, denumite hachinoko în China și Japonia, au devenit foarte populare în urma cu cativa ani, atunci cand satenii, în lipsa de peste sau orice fel de carne, au fost nevoieti sa gaseasca o alta sursa de proteine
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Larvele de albina, denumite hachinoko în China și Japonia, au devenit foarte populare în urma cu cativa ani, atunci cand satenii, în lipsa de peste sau orice fel de carne, au fost nevoieti sa gaseasca o alta sursa de proteine
Sarmalele ies mai pufoase daca în apa adaugata la fiert se pun doua linguri de smantana (...)
Anghinarea foarte populara în bucataria italiana se gaseste într-o multitudine de varietati și forme: incepand cu plantele tinere, subtiri, care se gatesc și se consuma integral, și pana la anghinarea uriasa, globulara, pretuita pentru miezul sau carnos ce poate fi preparat în nenumarate feluri (...)
Pe langa aromele clasice, mai exista inghetata cu ardei iute, usturoi, bere, avocado, branza cu mucegai sau bacon (...)
Pentru a fi mai gustoasa carnea tocata se adauga în ea ceapa proaspata taiata marunt, ceapa calita și cartof crud ras (...)
Pentru a nu se arde partea de sus a checului trebuie acoperit cu o foaie de hartie umeda (...)
Mentinerea legumelor în stare proaspata o vreme indelungata se face daca inainte de a fi introduse la frigider sunt asazate pe rafturile frigiderului cateva prosoape de hartie pentru ca acestea sa absoarba umiditatea (...)