Sticlele de vin au un fund “ponton” pentru a: colecta sedimentele vinurilor rosii vechi și a face decantarea mai usoara pentru a intari sticla de sampanie ce suporta o presiune de 4,5 atm în zilele noastre, și pentru a atrage prin imagine
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Băuturi Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Sticlele de vin au un fund “ponton” pentru a: colecta sedimentele vinurilor rosii vechi și a face decantarea mai usoara pentru a intari sticla de sampanie ce suporta o presiune de 4,5 atm în zilele noastre, și pentru a atrage prin imagine
Temperatura optima de servire a vinurilor este urmatoarea: vinurile albe: seci, demiseci, demidulci, dulci, precum și vinurile roze se servesc la o temperatura cuprinsa intre 8°C și 10°C, uneori chiar 12°C, vinurile rosii usoare, mai putin extractive, se servesc la temperaturi cuprinse intre 12°C și 15°C, vinurile rosii pline, puternic extractive se servesc la o […] (...)
In Anglia, fiecare colegiu de renume (Cambridge, Oxford, etc) avea propria fabrica de bere (...)
Dupa 70 de ani de succes cu brandul Coca Cola, compania a decis sa-si largeasca numarul de branduri: Fanta “s-a nascut” în 1940 insa a fost introdusa pe piata în 1950, apoi în 1961 a fost lansata și bautura pe baza de suc de lamaie, Sprite, TAB în 1963 și Fresca în 1966. (...)
Cafeaua prajita, de calitate buna, are culoarea tutunului, galben-ruginiu (...)
Bauturile alcoolice tari cum ar fi: coniacul, whisky, brandy – initial sunt stravezii, spre deosebire de bere și vin (...)
10 g de cafeina sunt de ajuns pentru a omori un om (...)