Sofranul se cultiva în zona Marii Mediterane și în special în Spania, se pune în orez și în cozonac pentru a le da o culoare galbena-aurie
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Sofranul se cultiva în zona Marii Mediterane și în special în Spania, se pune în orez și în cozonac pentru a le da o culoare galbena-aurie
Untul batut spuma se obtine repede daca se taie untul proaspat în bucatele mici într-un vas care se introduce în alt vas cu apa calda (...)
Dulceata de fructe rosii, de fragi, de mure, de capsuni sau de zmeura, e mult mai gustoasa daca dupa ce o fierbeti, mai puneti în ea cateva fructe proaspete (...)
Daca vreti sa folositi moioneza ramasa la frigider, inainte de a o pune în salate, adaugati în ea o lingura de apa fierbinte, va fi ca proaspata (...)
Frisca batuta cu zahar, intrebuintata la torturi și la prajituri, trebuie bine scursa inainte de a fi folosita, deoarece zerul pe care il lasa strica atat gustul, cat și forma prajiturii (...)
Daca aveti nevoie doar de albus și vreti ca galbenusul neconsumat sa ramana proaspat și neantarit, procedati în felul urmator: intepati oul la ambele capate cu ajutorul unui ac, suflati prîntr-o gaurica, pana cand tot albusul iese afara prin celalalt orificiu, galbenusul ramas în coaja se pastreaza la frigider zile intregi, proaspat, fara a se […] (...)
Prazul se conserva în nisip, ingropat pe jumatate, cu frunzele în sus, în lungul peretelui (...)