Alimentul, dupa preparare, trebuie sa devina mai usor de digerat și sa aiba aspect și gust placut
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Alimentul, dupa preparare, trebuie sa devina mai usor de digerat și sa aiba aspect și gust placut
Pentru a fi numita slaba, carnea de vita trebuie sa contina 5% grasimi, carnea de miel 9-10% , de iepure 5-6% , vitel 3% (...)
Sosul de la fripturi devine cu mult mai gustos daca puneti în el o felie de mar și mult mai parfumat daca la urma adaugati un fir de praf de cafea (...)
O delicatesa, în Japonia, este carnea de cal cruda, denumita “basashi” (...)
Desi martipanul este folosit în mai toate bucatariile lumii decoreand deserturi dintre cele mai diverse, în trecut, era folosita doar pentru imbracarea torturilor și prepararea deserturilor rafinate ale persoanelor de rang nobiliar (...)
Untul pentru prajituri, care urmeaza sa fie frecat spuma, trebuie mai intai taiat bucatele și pus într-un castron introdus pentru cateva minute în apa calda (...)
Rosiile moi devin iarasi tari daca sunt lasate vreme de 15 minute în apa rece, de la frigider (...)