Un vas cu zahar ars, fierbinte, pus în frigiderul scos din priza și dezghetat, absoarbe orice miros
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Un vas cu zahar ars, fierbinte, pus în frigiderul scos din priza și dezghetat, absoarbe orice miros
Pentru un cozonac bun, faina trebuie sa fie tinuta la loc cald și uscat cu cateva zile inainte de prelucrare (...)
La prepararea prajiturilor, indiferent cat de dulci sunt, se adauga putina sare (...)
Tinute în apa mai mult de o ora, mai ales daca au fost tocate, legumele pierd pana la 80% din sarurile minerale (...)
Laptele nu se prinde pe fundul oalei daca inainte de fierbere clatiti vasul cu apa rece sau il ungeti cu unt (...)
Daca puneti dulceata în borcane cu capacfiletat, asezati-le pe rafturile camarii cu gura în jos, veti preveni astfel formarea “florii” de mucegai (...)
Patrunjelul verde, tocat marunt, amestecat cu ulei, sare și cateva picaturi de lamaie, se pune într-un borcan mic, legat la gura pentru ca aromele sa nu se evapore, un sandvici cu unt, garnisit cu o lingurita din acest amestec, are gust placut și va asigura toate vitaminele de care aveti nevoie peste zi (...)