Frisca batuta isi pastreaza consistenta daca la preparare pentru fiecare jumatate kg de frisca adaugati jumatate lingurita gelatina
EduCultura → Curiozități - Stiati Ca?! → StiațiCă: Bucătărie Clasificare: Stiați Că... Tematică: Diverse
Frisca batuta isi pastreaza consistenta daca la preparare pentru fiecare jumatate kg de frisca adaugati jumatate lingurita gelatina
Friptura se poate inveli în frunze oparite de varza, iar în felul acesta ea nu se va mai usca în cuptor, si, în plus, va capata gustul verzei (...)
Cascavalul Camembert se fabrica din lapte de vaca nepasteurizat, care matureaza mai multe saptamani în forme speciale, intorcandu-se pe o parte și pe alta, pana se acopera în intregime cu o crusta alba (...)
Carnea pregatita la cuptor cu este bine sa fie data cu putin suc de rodii sau miere diluata în coniac, vin sec sau apa pentru a forma o crusta rumena și crocanta (...)
Ciresele pot “scapa” de viermi daca sunt lasate în apa, fara codite (...)
Fructele uscate (prune, caise, piersici, mere și pere) se umfla mai repede dupa ce le-am pus în apa, la inmuiat, daca adaugam în ea o lingurita de drojdie de bere (...)
La prepararea prajiturilor, indiferent cat de dulci sunt, se adauga putina sare (...)